Page 75 - Çalıkuşu Ocak 2023
P. 75

Tekirdağ’da Aşçı Adayları Derste Öğrendiklerini Mutfakta

                                                    Pekiştiriyor
        Tekirdağ İl MEM
        E-Dergi Yayın Kurulu

           Tekirdağ’da Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla lise öğrencilerinin yaptığı yemekler, yaklaşık
        5 bin öğrenciye ulaştırılıyor.Tekirdağ’da Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla lise öğrencilerinin
        yaptığı yemekler, yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaştırılıyor.Kentte okul öncesi, taşımalı ve okul pansiyonlarında
        kalan öğrencilere her gün sıcak yemek hizmeti veriliyor. Derste aldıkları eğitimleri yemek yaparak pratiğe
        döken öğrenciler, mesleki açıdan da geleceğe hazırlanıyor.Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anado-
        lu Lisesinin öğrencileri de bazı anaokulu, ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklar için haftanın 5 günü öğle
        yemeği hazırlıyor.”Geleceğin aşçıları”nın yetiştiği okulda öğrenciler, usta öğreticiler nezaretinde birbirinden
        güzel yemekler yapıyor.Öğrencilerin yaptığı yemekler kentteki bazı kurumlara da dağıtılıyor.Tekirdağ Milli
        Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, AA muhabirine, il genelindeki lise öğrencilerinin yaptığı yemeklerden 5 bin
        civarında öğrencinin ücretsiz yararlandığını söyledi.Öğrencilerin derste aldıkları eğitimleri yemek yaparak
        pratiğe döktüğünü ve mesleki açıdan da geleceğe hazırlandıklarını ifade eden Ulusan, şöyle devam etti:”Bu
        yıl ilk defa ana okullarımızdaki öğrencilerimizin bir kısmına beslenme desteği sağlanıyor. Okullarımızın pan-
        siyonlarında kalan öğrencilerimize de beslenme desteği sağlıyoruz. Bu yemeklerin büyük bölümü okullarımı-
        zın yiyecek, içecek bölümlerindeki öğrenciler tarafından yapılıyor. Öğrenciler mutfaklarda hijyenik, güvenli
        bir şekilde öğretmenleri ve usta öğreticilerin gözetiminde üretim yapıyor.”Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki
        ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan da sadece kendi öğrencilerin her gün 1500 kişi için 3 çeşit
        yemek yaptığını dile getirdi.Günaçan, öğrencilerin önemli deneyimlerini okulun mutfağında kazandıklarını
        belirterek, “Öğrencilerimizin yaptığı bu üretim aynı zamanda ekonomik değere dönüşmekte. 7 özel sektör
        firmasına da öğle yemeği hizmeti veriyoruz. Bunun yanında Valilik, kaymakamlık, İl Sağlık Müdürlüğü, İl
        Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, defterdarlık ve vergi dairesinin
        öğlen yemekleri de okulumuz tarafından üretiliyor.” diye konuştu.12’nci sınıf öğrencisi Handan Demirtaş
        ise okulda öğrendiklerini mutfakta uygulama imkanı bulduğunu aktararak, “Burada öğrendiklerimin ileride
        mesleğim için bana çok katkısı olacaktır. “ dedi.
           Kaynak: AA











































                                                           73
   70   71   72   73   74   75   76