Page 75 - Çalıkuşu Ocak 2023
P. 75
Tekirdağ’da Aşçı Adayları Derste Öğrendiklerini Mutfakta
Pekiştiriyor
Tekirdağ İl MEM
E-Dergi Yayın Kurulu
Tekirdağ’da Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla lise öğrencilerinin yaptığı yemekler, yaklaşık
5 bin öğrenciye ulaştırılıyor.Tekirdağ’da Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla lise öğrencilerinin
yaptığı yemekler, yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaştırılıyor.Kentte okul öncesi, taşımalı ve okul pansiyonlarında
kalan öğrencilere her gün sıcak yemek hizmeti veriliyor. Derste aldıkları eğitimleri yemek yaparak pratiğe
döken öğrenciler, mesleki açıdan da geleceğe hazırlanıyor.Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anado-
lu Lisesinin öğrencileri de bazı anaokulu, ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklar için haftanın 5 günü öğle
yemeği hazırlıyor.”Geleceğin aşçıları”nın yetiştiği okulda öğrenciler, usta öğreticiler nezaretinde birbirinden
güzel yemekler yapıyor.Öğrencilerin yaptığı yemekler kentteki bazı kurumlara da dağıtılıyor.Tekirdağ Milli
Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, AA muhabirine, il genelindeki lise öğrencilerinin yaptığı yemeklerden 5 bin
civarında öğrencinin ücretsiz yararlandığını söyledi.Öğrencilerin derste aldıkları eğitimleri yemek yaparak
pratiğe döktüğünü ve mesleki açıdan da geleceğe hazırlandıklarını ifade eden Ulusan, şöyle devam etti:”Bu
yıl ilk defa ana okullarımızdaki öğrencilerimizin bir kısmına beslenme desteği sağlanıyor. Okullarımızın pan-
siyonlarında kalan öğrencilerimize de beslenme desteği sağlıyoruz. Bu yemeklerin büyük bölümü okullarımı-
zın yiyecek, içecek bölümlerindeki öğrenciler tarafından yapılıyor. Öğrenciler mutfaklarda hijyenik, güvenli
bir şekilde öğretmenleri ve usta öğreticilerin gözetiminde üretim yapıyor.”Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki
ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan da sadece kendi öğrencilerin her gün 1500 kişi için 3 çeşit
yemek yaptığını dile getirdi.Günaçan, öğrencilerin önemli deneyimlerini okulun mutfağında kazandıklarını
belirterek, “Öğrencilerimizin yaptığı bu üretim aynı zamanda ekonomik değere dönüşmekte. 7 özel sektör
firmasına da öğle yemeği hizmeti veriyoruz. Bunun yanında Valilik, kaymakamlık, İl Sağlık Müdürlüğü, İl
Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, defterdarlık ve vergi dairesinin
öğlen yemekleri de okulumuz tarafından üretiliyor.” diye konuştu.12’nci sınıf öğrencisi Handan Demirtaş
ise okulda öğrendiklerini mutfakta uygulama imkanı bulduğunu aktararak, “Burada öğrendiklerimin ileride
mesleğim için bana çok katkısı olacaktır. “ dedi.
Kaynak: AA
73