Page 57 - Çalıkuşu Ocak 2023
P. 57
Tekirdağ İl MEM
E-Dergi Yayın Kurulu
Tekirdağ’da 5 Bine Yakın
Öğrenci Ücretsiz Yemek
Hizmetinden Faydalanıyor!
Tekirdağ genelinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan, özel eğitim, okul öncesi ve pansiyonda
kalan 4.656 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ücretsiz yemek hizmetinden
yararlanıyor.
Millî Eğitim Bakanlığı’nın hedefleri doğrultusunda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış olduğu
çalışmalarla öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğini ve eğitime erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarını
sürdürüyor. İl genelinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 1.856.738 adet öğrencilere ulaştırılan Ücretsiz
Ders Kitaplarının yanı sıra ayrıca 2. Sınıflardan 12. Sınıflara kadar 1.160.087 adet Yardımcı Kaynak ve yine
9. ve 10 sınıf öğrencilerine 224.099 adet Ücretsiz Defter dağıtımları tamamlandı. Eğitimde fırsat eşitliğini
güçlendirme kapsamında önemli bir çalışma olan Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim kapsamında ise 2.390
ilkokul-ortaokul öğrencisine, 2.368 lise öğrencisine ve 2.253 özel eğitim öğrencisine Ücretsiz Servis Hizmeti
sağlanarak eğitime erişimleri sağlandı. Ayrıca il genelinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilere,
özel eğitim okulları öğrencilerine, anaokullarında beslenme desteği sağlanan öğrencilere ve pansiyonda
kalan öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunuluyor. Bu bağlamda ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı
her geçen gün daha fazla arttırılarak sayısı yaklaşık 5 Bine ulaştı. Tekirdağ il genelinde bulunan 146 okulda
öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunulmakta olup Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim kapsamında olan ilkokul,
ortaokul, lise ve özel eğitim okullarında 3.898 öğrenci bu hizmetten yararlanmakla birlikte pansiyonlarda
kalan 602 öğrenci ve yine ilk defa bu eğitim-öğretim yılında uygulamaya başlanan Okul Öncesinde Beslenme
Desteği kapsamında da 156 öğrenciye Ücretsiz Yemek Hizmeti sunuluyor. Son derece hijyenik ortamlarda
ve özenle hazırlanan yemeklerin büyük bir bölümü de yine okulların pansiyonlarında ve yiyecek-içecek
hizmetleri alanı bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin uygulama mutfağında üretilerek her güne
farklı menülerle özel bir şekilde hazırlanıp öğrencilere sunuluyor
55