TEKİRDAĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Yıl Sonu Toplantısı Yapıldı

2017-2018 İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Yıl Sonu Toplantısı Yapıldı

 

2017-2018 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali yardımcısı Sayın Tayyar ŞAŞMAZ başkanlığında; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Üyelerinin katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat AYDIN’ın 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan faaliyetler ve okullarımız hakkında genel bilgiler ile ilgili sunumu ile başladı. Ardından;

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ersan ULUSAN konuşmasında;

“İlimiz otuz büyükşehir arasında yer alıyor. Nüfus yoğunluğu olarak yirmibirinci sırada yer alıyoruz. Eğitim öğretim anlamında yoğun bir mesaimizi bu nüfus yoğunluğunun eğitim öğretimdeki altyapı imkânlarının karşılanması ve inşaat emlak çalışmalarına ayırıyoruz. 66 tane eğitim kurumumuzun yapımı devam ediyor. İstatistiklerde de gördüğünüz gibi yediyüzyetmişiki adet derslik ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize işaret etmiş olduğu tekli öğretim hedefi var. 2019 yılında biz de bu anlamda 66 eğitim yatırımımızla 1300 e yakın derslik ilimize kazandıracağız ve dolayısıyla gerek 2019 yılı itibariyle gerekse ondan sonraki beş yılda ilimizin derslik ihtiyacı oluşamayacak. Ancak bu yıl yirmiyedibin dolayında bir göç ilimize nüfus artışı olarak geldi. Bir önceki eğitim öğretim yılında otuzbeşbin dolayındaydı. Göçün devam edeceğini düşündüğümüz de yatırımlarımızın da bir taftan sürmesi gerekiyor. Yatırımlarımızın sürmesi bakımından bakanlığımızın bize sonsuz desteği var. Hangi arsalarımızda yatırım imkânımız varsa bakanlığımıza teklif ettik ve hepsi onaylanarak ilimize yatırım olarak döndü. Bu anlamda bizim için en büyük engel sorunsuz eğitim arsalarımızın tükenme noktasına gelmesi, bu anlamda belediyelerimizin yapmış olduğu imar uygulamalarında özellikle eğitim alanları ile ilgili kısmında bedelsiz ve sorunsuz olarak hazineye kazandırılması bu ve bundan sonraki yapacağımız eğitim yatırımlarında bizler için önem arz etmektedir.

Kent güvenlik yönetim sistemine entegre olacak şekilde kamera yapımına ve yenilenmesi işine de devam ediyoruz. Bu anlamda ilimizde güvenlik kamerası olmayan okulumuz yok.

Yine aynı zamanda bakım onarım çalışmalarımız devam ediyor. Yatırımlarımızla beraber en az yatırımlarımız kadar önemli okul binalarımızın da eğitim öğretimini nitelikli bir şekilde sürdürebilmesi için bakım onarımlarını yapıyoruz. Yaz dönemini en verimli şekilde geçirerek onarımlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz.

Biz bir taraftan da deprem kuşağında bulunan bir il olarak güçlendirme çalışmalarımızda devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sekiz okul da güçlendirme çalışmaları yapıldı. Bir tanesi tamamlanmak üzere diğerleri tamamlandı. Bu yılda onbir okulumuz ile ilgili çalışma yürütüyoruz.

Eğitimdeki alt yapımızı tesis etmekle beraber niteliğimizin artırılması yönünde de hem ilimizin hem ilçelerimizin hem de okullarımızın ürettiği projelerle hazırbulunuşluk düzeyi en üst düzeyde bulunan tüm öğretmen arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  İlimizde resmi ve özel toplam 10.735 öğretmenimiz var. Norm doluluk oranımız yüzde seksenikilerde bir çalışma yaptık belli başlı branşlarda öğretmen açığımız var. Ancak öğretmen başına düşen öğrenci sayımız yüksek değil temel eğitimi de 18, orta öğretim de 13 olarak gerçekleşiyor.

Bu eğitim öğretim yılında ilimiz ile beraber 26 ilde ölçme değerlendirme merkezi kuruldu. Dört öğretmen arkadaşımızla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında beşinci sınıflar düzeyinde izleme sınavı yine bakanlığımızın dördüncü ve sekizinci sınıflarda uyguladığı ABİDE projesi kapsamında yapılan sınavda ve ilimiz özelinde dokuzuncu sınıflarda ortak sınav uygulamaları gerçekleştirdik.  Öğretmenlerimizden olumlu dönüşeler aldık. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında da bu alandaki ölçme değerlendirme çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz.  İlimizin akademik başarısını daha da iyi noktalara gelmesi noktasında bu merkezimizin çalışmaları faydalı olacaktır diye düşünüyorum.  Akademik başarının olumlu manadaki en önemli unsurlarından biri de öğrencilerimizin sosyal kültürel ve sportif etkinliklere yönlendirilmesi. Bu anlamda gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarla okul sporlarına katılımın artırılması gerekse okullarımızın okul ve ilçe düzeyinde yapmış oldukları sosyal ve kültürel etkinlikleri ile bu anlamda öğrencilerimizin iştirakini kendilerini ifade edebilmelerini, okula uyumlarını takip ve koordine ediyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşları ile yapmış oluğumuz iş birliği protokolleri çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar var önümüzdeki eğitim öğretim yılında da artırarak devam edeceğiz inşallah.

Biz Büyük Bir Aileyiz; evet ülke genelinde bir milyon, ilimiz de de onbirbine yakın öğretmen arkadaşımız var. Ülke genelinde 18 milyon ilimizde 180 bin öğrencimiz var. Nerdeyse toplumun tamamına dokunduğumuz bir alanda çalışıyoruz. Bu da beraberinde artık yönetimin değil yönetişimi yani kurumlar arasındaki etkili iletişimin ve İl Milli Eğitim Danışma Komisyonumuzun çok önemli olduğunu gösteriyor. Sizlerin bize yönelteceği görüş ve öneriler bizim için çok kıymetli arkadaşlarımızın bunları notlayıp raporlayacak ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında ki çalışmalarımızda dikkate alacağız.

Sayın valimiz başkanlığında gerçekleştirilen bu toplantıya katılan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. ”dedi.

Soru-cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi.

29-06-201829-06-201829-06-201829-06-201829-06-201829-06-201829-06-201829-06-2018

100. Yıl Mahallesi İnci Sokak No 17.19/1 59100 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ - 0 282 261 21 20 / 0 282 261 20 11 / 0 282 261 20 77 /0 282 261 08 36 / 0 282 261 53 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.