TEKİRDAĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Malkara´da Düzenlenen Törenle Açıldı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Malkara´da Düzenlenen Törenle Açıldı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Malkara İlçemizdeki Mustafa Uysal Ortaokulunda düzenlenen törenle açıldı. Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Özgür ÇETİN, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, hayırsever Cengiz UYSAL birer açılış konuşması yaptılar.

Törende konuşan Tekirdağ il Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN şunları söyledi:

“Okul zillerinin yeniden çalmaya başladığı bugün; umutlarla dolu yepyeni bir Eğitim-Öğretim Yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bu güzel günün sabahında, güzel ülkemizin dört bir yanında çalan okul zilleri, sevgili çocuklarımızı okulları ve öğretmenleri ile buluşturacak.

Geleceğimizin teminatı, en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve hayata atıldıklarında ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve insani özelliklere sahip kılmak için Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatı olarak mütemadiyen çalışıyoruz.

Çocuklarımızın yaşayacakları gelecek, günümüzden oldukça farklı olacak. Günümüzde etkilerini yaşamaya başladığımız endüstri 4.0 tekamülü ile bilgi çağının getirdiği dijital araçlar ve teknolojiler çok farklı bir yaşam ortaya çıkartacak. Gelecekte bugün bilinmeyen pek çok yeni mesleğin ortaya çıkacağı, günümüzde var olan bazı mesleklerin de ortadan kalkacağı ön görülüyor.

Böylesine hızla değişen ve dönüşen bir dünyada bilgiyi işleyen, üretime dönüştüren; analiz ve sentez yeteneğine sahip, aklındaki bilgiyi kalbindeki milli, manevi, insani değerlerle birleştirerek vicdan sahibi olan, ülkemizin ve dünyamızın geleceğine yön verecek çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmek için azimli bir çaba içindeyiz.

İlimiz Tekirdağ’da eğitim başarısını ve kaliteyi arttırmak için yeni çalışma ve projeleri başlatıyoruz. Yenilenen programları ile ile çağdaş ve yenilikçi bir öğretim sistemini hayata geçiriyoruz.  Bir taraftan mevcut okullarımızın koşullarını iyileştirirken diğer taraftan yeni okullar açarak eğitimin altyapısını sağlamlaştırıyoruz. Açtığımız Maarif Akademisi programlarında öğretmenlerimizin bilgilerini ve becerilerini çağın koşullarına uygun duruma getiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan ölçme ve değerlendirme merkezinde öğrencilerimizin başarılarını sürekli takip ederken gerekli alanlarda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak akademik başarıyı yükseltmeyi hedefliyoruz. Yine Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan EBA birimi ile görsel ve işitsel ders materyalleri üretiyor, robotik ve kodlama eğitimlerini başlatıyoruz.

Akademik başarının yanında insani değerleri bünyesinde barındıran, vicdan sahibi bireyler yetiştirmek en büyük amacımızdır. Bunun için değerler eğitimi programını okullarımızda uyguluyor; öğrencilerimizin sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük ve sabır gibi erdemli değerleri benimsemeleri için çalışıyoruz.

Öğrencilerimizi ilgi ve yeteneklerine, bireysel özelliklerine uygun; sosyo-ekonomik şartları ne olursa olsun fırsat eşitliği sağlayarak yetiştiriyoruz.

En önemlisi sevgili öğrencilerimizin hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu bireyler olmaları için gereken her şeyi yapma gayreti içindeyiz.” Konuşmasının devamımda öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN: “Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz;

Sizler bizim için çok önemli ve değerlisiniz. Başarılı çalışmalarınızla güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Sizleri çok seviyor ve bütün imkânlarımızla her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum.

İlim ve irfan ordusunun azimli neferleri, kıymetli öğretmenlerimiz;

 Özverili çalışmalarınızla öğrencilerimizin akademik başarının yanında insani değerleri bünyesinde barındıran, vicdan sahibi bireyler olarak yetişmesinde en büyük pay sizlerindir. Bu kıymetli çabanızda her daim yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum.

Öğrencilerimizi bizlerle buluşturan değerli veliler;

 Vatanımıza, milletimize ve insanlığa yararlı olması için okullara yolladığınız biricik evlatlarınız, bizim en kıymetli emanetimizdir. Onları en iyi şekilde yetiştirmek için aralıksız çalışıp onların güvenliği, sağlık ve mutluluğu için çaba gösterdiğimizi bilmenizi istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet CEYLAN ise yaptığı konuşmasında:

“Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek " Yavrularımızı bugünden itibaren okullarımıza emanet edeceğiz. Ve o emanetlerimizi de Milli Eğitim camiamızın çok değerli çalışanları sevgili öğretmenlerimiz, en kutsal mesleği icra eden o değerli insanlar onları bir yıl boyunca eğiterek, öğreterek bilgi sahibi yaparak, geleceğimiz için gelecekte bu ülkeyi yönetecek nesillerin yetişmesi için katkı sağlayacaklar. İnşallah bu eğitim ve öğretim yılı kazasız, belasız, başarılı bir şekilde neticelenir. Tekirdağ İl genelinde derslik ve okul sıkıntımız yok. Okullarımızda tekli eğitim yapılıyor. Öğretmen eksiğimiz de yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz 11 İlçeye 11 Okul kapsamında yaptırdığı 9 okulu teslim etti. 2 Okulumuzun yapımı devam ediyor.  Bunun yanı sıra 4 hayırseverimizin de yaptırdığı okullar gelecek yıl hizmete girecek. Bizler okullarımızın güvenliğini de sağlıyoruz. Gerek okul içinde, gerek se sabah servis hizmetlerinin kontrolleri, okul çevrelerinin kontrolü yapılıyor. Her okula bir güvenlik görevlisi ile ilişkilendirdik. Çıkabilecek sıkıntıları birebir bağlantılı olarak ilişki de olacaklar ve güvenliği sağlayacaklardır.  Bizim için en önemli konulardan birisi de uyuşturucu ile mücadele. Biz kesinlikle okul içinde, okul etrafında, çevresinde bu gibi durumlara mücadele edeceğiz, olumsuz kişilerin yaklaşmalarına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet CEYLAN, hayırsever Cengiz UYSAL’a okula yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verdii. Ardından Vali Mehmet CEYLAN, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN ve beraberindekiler okulun açılış kurdelesini keserek 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk ders zilini çaldılar. Sınıfların gezilmesi, öğrencilerle görüşülmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle tören sona erdi.

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

100. Yıl Mahallesi İnci Sokak No 17.19/1 59100 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ - 0 282 261 21 20 / 0 282 261 20 11 / 0 282 261 20 77 /0 282 261 08 36 / 0 282 261 53 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.