TEKİRDAĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güvenli Okul Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri konulu toplantı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın  başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda; yeni eğitim öğretim yılında  öğrencilerin zararlı madde kullanımından uzak tutulması konusunda alınacak tedbirler, servis araçlarının denetimi, internet kafelerin denetimi, okullardaki güvenlik kameralarının sayısının artırılması gibi okul güvenliğini sağlayıcı konular ve alınacak tedbirler görüşüldü.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı  Güvenli Okul Toplantısı Yapıldı

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan şunları söyledi:  “ Ülkemizde son yıllarda milli eğitime ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Son olarak merkezi bütçenin en büyük payının eğitime ayrıldığının görmekteyiz. Milli eğitimde iki önemli hassasiyetimiz var. Birisi fiziksel yeterliliklerimizi en üst seviyeye çıkarmak diğeri de eğitimdeki niteliğimizi akademik başarımızı her geçen gün bir üst noktaya taşıyabilmek olmalıdır. Bizim ilk olarak fiziksel anlamdaki derslik ihtiyacımız başta olmak üzere bir takım sıkıntılarımız  var. İlimiz ülkemiz genelinde en fazla göç alan iller arasında bu yüzden derslik açığımızı kapatmakta zorlanıyoruz. Bunula ilgili başta Sayın Valimiz olmak üzere Bakanlığımızın Tekirdağ ile ilgili çok özel yatırımları oldu ve şuan il genelinde 45 tane eğitim kurumu yatırımımız var. Bunların yaklaşık 15 tanesi de hayırsever yaptırımıdır. Yapılacak yatırımlarımızla birlikte 890 derslikle birlikte 2019 yılında il genelinde tekli öğretime de geçmeyi planlıyoruz. Bu yıl itibariyle 25 İlde olan  ölçme ve değerlendirme merkezini Tekirdağ İlimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Görevlendirilen 6 öğretmen arkadaşımız, hem İlimize hizmet edecek ve  aynı anda 25 ilin birlikte yapacağı hem de bizim il genelinde kendi içimizde yapacağımız aynı derece ve türde ki okullarda hem değerlendirme hem de deneme sınavlarında öğrencilerimizin mevcut durumlarının daha yakından izleme şansı bulacağız. Hangi konularda hangi branşlarda hangi alanlarda eksikleri var onları görmelerine imkân sağlayacağız. Bu vesileyle okullarımızın öğretmenlerimizin eğileceği konularla ilgili çok daha özellikli çalışma imkânı sunmuş olacağız. 

 İlimizde; 10518 öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 2017 yılı verilerine göre okul öncesinde 19, ilkokulda 18, ortaokulda 18 ve lisede 12’dir. Okul öncesinde 8.545, ilkokulda 53.542, ortaokulda 57.164, genel lisede 21.650, meslek liselerinde 23.259, özel eğitimde 995 olmak üzere 172.212 öğrencimize eğitim öğretim hizmetini sunuyoruz. 404 resmi 104 özel olmak üzere 508 tane eğitim kurumumuz il genelinde eğitim öğretim hizmeti sunuyor. İlimiz genelinde 309 eğitim kurumumuz tekli öğretim yaparken 95 tane eğitim kurumumuz ikili öğretime devam ediyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı okul öncesinde 22, İlköğretim ile ortaöğretimde 28 ve lisede 20 olarak gözüküyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ücretsiz dağıtılan kitap sayısı 2.343.101 dir. Zorunlu öğretim kapsamında taşınan öğrenci sayımız 7750’dir. İl genelinde okul öncesi okullaşma oranımız %69.32 ilkokulda %91.84 ortaokulda %96.35 ve lisede de %83,91’dir. Okuryazarlık oranı da % 98.38 olup Türkiye genelinde 3. durumdayız.” 

Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt da toplantıda yaptığı konuşmada: “ Süleymanpaşa İlçemizde bu yıl 117 Eğitim-öğretim kurumunda 33.000 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek “ İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarımız okul güvenliğinin sağlanmasında paydaş kurumların etkin bir şekilde çalışmaları, okullarda güvenlik sorununa yol açan etkenleri belirleyerek, güvenli eğitim ortamı sağlayacak yönetim süreç ve uygulamalarının işletilmesi için bir işbirliği protokolü imzalayarak yürürlüğe koymuşlardır. 22.12.2016 Tarihinde imzalanan, “Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” ile çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerinin sağlanması, bu hizmetlere ilişkin koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirlerin alınması amaçlanmaktadır.

Yine İçişleri Bakanlığının ‘’2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri" başlıklı genelgesi Vali/Kaymakamlar başkanlığında eğitimde paydaş kuruluşlarla toplantı yapılarak;

Hassas olduğu bilinen okullar başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkartılması, Okul güvenlik kameralarının tamamlanması ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu, Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, Çocuklarımızın güvenli bir şekilde servislerle taşınması, Öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla istifade etmeleri konularında kararlar alınmıştır.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda güvenli eğitimin sağlanması konusunda emredilen hususlarla ilgili tedbirlerin bir kısmı halen uygulanmakta olup bir kısmı ise bu yıl uygulanmaya başlanacaktır. 

İlçemiz okullarında güvenlik yönüyle ciddi sıkıntılar olmamakla birlikte tedbirlere riayet edilmediği takdirde güvenlik riski oluşturabilecek potansiyel mevcuttur. Bu riskleri azaltmak ve ortadan kaldırmak amacıyla Okul Müdürlükleri, Okul Aile Birliği Başkanları, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyül Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,  Belediye Başkanlıklarıtarafından gerekli önlem ve tedbirler alınacaktır.” dedi.

 Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; “Bizlere, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize vatanımız ve milletimiz için, en iyi şekilde yetiştirilmesi için emanet edilen bu çocuklarımızı evinden çıkıp okula gelmesi, okuldaki eğitim ve öğretimini tamamlaması ve tekrar evine gidebilmesindeki o süreç içerisinde onların güvenli bir şekilde hem sağlık hem psikolojik hem de sosyal açıdan onların en iyi şekilde korunması amacıyla bizlere düşen bir takım görevler var. Bu görevleri biz yöneticiler özellikle okul müdürlerimiz okul aile birliğinin değerli başkanları ve merkezi yerel yönetimlerin en önemli birimleri olan muhtarlarımız vasıtasıyla hep birlikte bu konuların üzerine gideceğiz. Ve inşallah İlimizde çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim öğretim alması için tüm tedbirleri hep birlikte alıp uygulayacağız. Bu neticede de başarılı olacağız diye düşünüyorum.

Öncelikle emniyet ve jandarma teşkilatımızın alacağı bir takım tedbirler var. Okul müdürlerimizin alması gereken ve bizzat nezaret etmesi gereken bir takım tedbirler  var. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Kaymakamlarımızın bunları koordine ederek ve denetleyerek bizzat yöneterek yapması gereken bir takım fiiller var. Tabi ki velilerimizim, muhtarlarımızın, mahalle sakinlerimizin ve okulların bulunduğu yerlerdeki vatandaşlarımızın da bizlere destek olarak çocuklarımıza onların güvenliğine tehlike arz eden konularda gerek emniyet güçlerimizi gerek okul müdürlüklerimize gerekse bizleri önceden bilgilendirerek bizim tedbir almamızı sağlayacak bir takım önerilerde bulunmalarını ve bizlere destek olmalarını istiyoruz. O açıdan büyük ve kapsamlı bir toplantı yapılması düşünüldü. Ve neticede de inşallah bu toplantımızı birazdan sizlerin de bizlere aktaracağınız konuları burada değerlendirerek neticelendirip 2017-2018 eğitim öğretim yılını inşallah başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz. 

Bu eğitim öğretim yılında okul güvenliği ile ilgili olarak her okulumuza bir güvenli eğitim koordinasyon görevlisi tayin edeceğiz. Servis araçlarının işleyişlerini yakından takip edeceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında beraberce huzur içerisinde güvenli bir şekilde neticelendirmek nasip olur. Hem okul güvenliği açısından hem okulda verilecek olan eğitim öğretim açısından hem de yeni yetişecek çocuklarımızın en iyi şekilde bu ülkeyi seven, bu ülke için yapılması gereken tüm fedakârlıkları gözünü kırpmadan yapacak, vatanına milletine bağlı milli ve manevi değerlerine bağlı saygılı bireyler olarak yetişmesini diliyorum."dedi. 

 

Toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt,  İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri de katıldı.


09-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-201709-09-2017

100. Yıl Mahallesi İnci Sokak No 17.19/1 59100 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ - 0 282 261 21 20 / 0 282 261 20 11 / 0 282 261 20 77 /0 282 261 08 36 / 0 282 261 53 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.