TEKİRDAĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2. Hacettepe Biyoloji Uygulamaları Kongresine Katılan Öğrencilerden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN´ a Ziyaret

Hacettepe Üniversitesi tarafından 2-14 Haziran 2017 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Kampüsünde düzenlenen 2.Hacettepe Biyoloji Uygulamaları Kongresine ilimizden 3 farklı okuldan 17 öğrenci ve 2 öğretmen katılmıştır. Öğrencilerimiz kongrede Biyoloji öğretmenleri Kadir DÜŞÜNEN, Çiğdem ÖZGÜNSOY ve Dr. Gülsemin SAVAŞ TUNA danışmanlığında hazırladıkları 4 farklı proje çalışmasını Poster olarak sunmuştur.
2. Hacettepe Biyoloji Uygulamaları Kongresine Katılan Öğrencilerden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN´ a Ziyaret

     Kongrenin ilk gününde ekibimiz ve kongre katılımcıları; Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ’in ‘ Dünyada ve Türkiyede Gözlenen İklim Değişikliği,  Aktivist Önder ALGEYİK’in ‘ İklim Biyolojinin Mesele mi?’, Prof. Dr. Şinasi YILDIRIMLI’nin ‘ İklim Değişikliğinin Türkiye Bitki Örtüsüne Etkisi’, Tuğba İnanç GÖK’ün ‘ Lisede Gen Transferi Mümkün mü?’ ve Ankara Üniveresitesi Biyoloji Öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli çalışmalardan oluşan sunumları dinlemişlerdir.

    İkinci gün sabahtan Hacettepe Üniversitesi  Kampüsünde arazi çalışması yapılmıştır. Arazi çalışmasında alanındaki uzmanlar tarafından  katılımcılara bitkiler, böcekler, kuşlar ve sucul yaşam ile ilgili bilgiler verilmiştir. Öğleden sonra ise Dr. Serkan KARAİSMAİLOĞLU’nu ‘Mikrobiyota: Ne yersen O’sun’, Prof. Dr. Nimet GÜNDOĞAN’ın ‘Renk Körlüğünün Önemi ve Kalıtsal Geçişi’, Doç. Dr. Didem DAYANGAÇ’ın ‘ Nöronal Hücre dışı matriks elemanlarının nörodejeneratif hastalıklar ile ilişkisi’ ve Prof. Dr. Sirel KARAKAŞ’ın ‘ Bilgi İşlemlemede Duyguların Yeri’ konulu çalışmaları hakkında verdikleri seminere katılmışlardır.

    Üçüncü gün öğreciler ve öğretmenler kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri 2 laboratuar çalışmasına katılmışlardır. Laboratuar çalışmaları Moleküler Biyoloji, Mikrobiyoloji, Anatomi, Histoloji, Arılar…vb.  alanlarında yapılmış olup çalışmalar Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünde görevli  kişilerin laboratuarda uygulanan yöntem ve teknikler hakkında birebir bilgi verip göstermesi ile gerçekleştirilmiştir. Histoloji çalıştayında  doku kesiti  alarak preparat hazırlamayı  öğrendiklerini belirten öğrenciler aynı zamanda bu işlemi gerçekleştirilirken fırsat buldukça  hazır preparatlardan farklı dokuları mikroskopta incelediklerini bildirmişlerdir. Mikrobiyoloji çalıştığında ise  gram boyama teknikleri ve besi yerine bakteri  dikimi yöntemlerini yaparak yaşayarak öğrenmişlerdir. Ayrıca kğrencilerimiz Kongre sürecinde  ülkemizde ‘Biyolojinin Babası’ olarak kabul edilen Prof. Dr. Ali DEMİRSOY ve Campell Biyolojinin editorü Prof. Dr. Ertunç GÜLER ile tanışma ve sohbet imkanı bulmuşlardır.

    Kongreye katılan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

    Kongrede ilimizi temsil eden başarılı öğrenci ve öğretmenlerimizin Ankara’ya ulaşımlarında  verdikleri destekten dolayı  İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan ULUSAN ‘a, kongreye başvuru ve poterlerin hazırlanmasında öğrencileri yönlendiren ve yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Ar-GE Biriminden Dr. Gülsemin SAVAŞ TUNA’ya teşekkür ederiz.

 

23-06-201723-06-201723-06-201723-06-201723-06-201723-06-2017

100. Yıl Mahallesi İnci Sokak No 17.19/1 59100 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ - 0 282 261 21 20 / 0 282 261 20 11 / 0 282 261 20 77 /0 282 261 08 36 / 0 282 261 53 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.